Mit livs kærlighed

En novelle i novellesamlingen "Nýtt flog - 650 orð x 62", udgivet på forlaget Sprotin i 2015.

Fælles for de 62 noveller er, at de er skrevet med en uges frist på baggrund af en bunden opgave og at de ikke måtte være længere end 650 ord. Det var forfatteren, Rakel Helmsdal, som i 2014 definerede opgaverne i Færøernes radio, fra uge til uge. Af de indkomne tilsammen 153 tekster blev 62 af dem valgt til at være med i denne udgave.

Opgaveformuleringen for min novelle var, at begynde historien med: "Du står på togstationen sammen men nogen du kender. Pludselig ser du i vinduet i et tog at ..."

Frie ord

Vinteren 2009-2010 deltog jeg i et aftenkursus med kreativ skrivning, som forfatteren Rakel Helmsdal stod for. Som afslutning samlede hun en del af de noveller og tekster vi havde skrevet gennem vinteren og udgav dem på forlaget Kalessin, med titlen "Óbundin orð".

Jeg har disse tre tekster/noveller med:

  • Et kick
  • Kineseren
  • Samtalen

Alle med udgangspunkt i et ord, en følelse eller tanke, som Rakel Helmsdal definerede, men ellers havde tankerne og ikke mindst pennen frie udfoldelsesmuligheder.

 


 

Børnene i 5.B / Tey í 5.B

Bøgerne om børnene i 5. b handler om 5 børn, som bor i Hoyvík på Færøerne, som - utroligt nok - går i 5. klasse! Jeg har skrevet historierne på færøsk og de er udgivet af det færøske forlag, Bókadeild Føroya Lærarafelags. Forlagets omtale kan læses her: BFL, Tey í 5.B

Målgruppen er vurderet til 10-12 år og bøgerne er letlæselige, hver især på omkring 70 sider. 

Handlingerne er nutids-realistiske men dog opdigtede. Er der nogen, som synes at genkende sig selv eller andre, så er det rent tilfældigt! 😉  Til gengæld er det ikke tilfældigt at jeg gerne vil have både spænding, alvor og humor med.

Hovedrollerne skifter mellem Barbara og Bergur, men hunden Ronaldo har også en betydelig rolle.

Barbara er den stille og opmærksomme pige. Hendes far sejler som kaptajn, hendes mor er coach. Forældrene har været venner med Bergur´s forældre, siden de to mødre lå på fødegangen sammen.

Bergur er mærket af at han har haft kræft - er stadig tynd og ikke så stærk og energisk som andre drenge. Heldigvis har han sin hund, Ronaldo, med hvem han har mange sjove oplevelser.

De tre andre er: Anna, Jóhanna og Pætur, som hver har deres personlighed, hjemmefront og udfordringer.

Der er til nu udkommet 3 af af de 5 bøger, jeg har planlagt i serien. Den fjerde historie er godt i gang med at udfolde sig gennem tastaturet. 

Vikarurin - Tey í 5.B

I pressemeddelelsen blev denne, min første udgivelse kaldt:
"En anderledes og spændende færøsk bog"

Bogen hedder "Vikaren - dem i 5.b".
Klassen får en ny vikar, Jesper. Han er dansk og har arbejdet på Mjørkadal, den færøske NATO-station, som nu er nedlagt. Han kræver disciplin og virker temmelig mystisk.

Bergur og Barbara møder ham forskellige steder, og hver gang opfører han sig som om han er blevet afsløret. Han forsøger ihærdigt at gemme dét for dem, som han har i hånden.

Er han spion, terrorist, eller hvad er det han laver?

 

Vinurin - Tey í 5.B

Bog nummer 2 i serien hedder: "Vennen - dem i 5.B".

Barbara´s veninde, Anna, er enebarn og hendes forældre går meget op i deres karriere, så hun er meget alene. Da er det godt at kunne spille online og chatte med andre.
En dag skal Anna mødes med en af disse nye venner, men det går absolut ikke som panlagt.

Bergur har været til kontrol på Rigshospitalet og fik da den sørgelige meddelelse, at Rasmus, som han var indlagt sammen med, er død.

Jóhanna trækker sig ind i sig selv men dyrker ualmindeligt megen sport. Gidder hun ikke vennerne mere?

Der er virkelig brug for venner her - rigtige venner.

Men heldigvis, ind imellem har de det også både hyggeligt og sjovt. Og Ronaldo, Bergurs hund, gør sit!

Lokaða landið - Tey í 5.B

Bog nummer 3 i serien hedder: "Det lukkede land - dem i 5.B".

Jóhanna er blevet tyndere og har trukket sig tilbage. Sidder ofte bare og tegner, laver lektier eller ... løber. Anna synes det er træls, at Johanna stadig er ked af det, nu et år efter at hendes far er død. "Burde hun ikke været kommet over det nu?" spørger hun Barbara en dag.

Barbara forsøger at holde kontakten med Johanna, selvom det er tungt, når veninden ikke selv viser nogen særlig interesse, og Barbara er tæt på at give op, da det sker noget dramatisk.

En mand har blottet sig for Pæturs kusine og nogle underlige mænd er flyttet ind i et hus i nabolaget. De går på en underlig stiv måde. Næsten som zombier. Er det mon én af dem, der har vist sig for kusinen?

Børnene hygger sig tit i et gammelt kolonihavehus, som Bergurs bedstefar ejer. En dag opdager de, at en fremmed har været inde i hytten, for nogen har røget cigaretter, og det er strengt forbudt at bruge ild i den gamle hytte. Er det mon blotteren, som gemmer sig dér for politiet?

Disse spørgsmål kan I få besvaret hvis I læser bog nummer 3 i serien om børnene i 5.B.